Missa inte bokmässan

Nu är det inte många veckor kvar tills bokmässan är! Den sker ju varje år i september och i år är den mellan 27-30 september. Denna mässa har hållt igång sedan 1985 och är i dag Nordens största. Platsen är Göteborg och det på Svenska mässan. Det kommer komma en mängd intressanta människor som ska medverka i år, bland annat Kattis Ahlström, John Ajvide Lindqvist,  Jonas Gardell, Leif GW Persson samt många fler. Dessutom är det en mängd olika utställare som kommer att finnas på mässan vilket är mycket intressant att se!

12 Sep 2018

Välkommen till denna blogg om modern, svensk litteratur. Här djupdyker vi våra mest älskade, inhemska författares verk, men vi utvärderar också nykomlingar med potential. Den svenska litteraturen är i högsta grad levande och vi sitter på ett rikt arv av finlitteratur. Vi har pampiga namn som Strindberg, Moberg och Lagerlöf, för att bara nämna några få, som bäddat för ett stort författarintresse i vårt avlånga land.

Deckarna gör internationell succé

Idag är det deckarförfattarna som sitter på den litterära tronen här på hemmaplan. Henning Mankell, Camilla Läckberg och Stieg Larssons böcker har gjort internationell succé och aldrig har det publicerats så många böcker per år i Sverige som det gör just nu.

En blogg för dig som älskar ord

Gillar du att läsa, eller kanske rent av att skriva, så är detta en blogg jag föreslår att du stjärnmärker, för här kommer vi att avsätta tid och utrymme för svensk, modern litteratur - och inte särskilt mycket annat.