Bra böcker kan man inte ha för många av

Hemma har jag ganska många böcker redan, men det hindrar mig inte från att jag gärna köper fler. Jag tycker om att dels köpa helt nya böcker, som kommit ut i bokhandel, men jag brukar även fynda en del på loppisar och antikvarium. På nätet kan man även där hitta en hel del böcker. Sist jag var ute och surfade efter lite böcker, så hamnade jag på en helt annan sida förresten. Det var en sidan om casinot Jackpotcity. Det såg rätt spännande ut, så jag besökte Jackpotcity och registrerade mig. Testade en slot, som hade med böcker att göra, Book of Dead hette den. Det var rätt kul, så ska nog testa att spela där igen senare. 

Bokrean är en favorit

När jag inte letar på nätet efter böcker, eller i bokaffärer, så läser jag så klart de böcker jag köpt. Jag brukar även varje år åka till en av mina favoritaffärer inom böcker när det är bokrea. De öppnar mitt i natten då nämligen. En annan sak jag även brukar göra, det är att åka på bokmässan när den är. Det är en trevlig tripp och brukar gå alla dagar. Då är det en massa böcker, föreläsningar, författarträffar och mycket mer. 

Behöver fler bokhyllor

En av nackdelarna eller vad man ska säga med att ha många böcker hemma är att det börjar bli fullt i de bokhyllor jag har. Så jag funderar på att köpa hem lite fler hyllor för mina böcker snart!

20 Jun 2018

Välkommen till denna blogg om modern, svensk litteratur. Här djupdyker vi våra mest älskade, inhemska författares verk, men vi utvärderar också nykomlingar med potential. Den svenska litteraturen är i högsta grad levande och vi sitter på ett rikt arv av finlitteratur. Vi har pampiga namn som Strindberg, Moberg och Lagerlöf, för att bara nämna några få, som bäddat för ett stort författarintresse i vårt avlånga land.

Deckarna gör internationell succé

Idag är det deckarförfattarna som sitter på den litterära tronen här på hemmaplan. Henning Mankell, Camilla Läckberg och Stieg Larssons böcker har gjort internationell succé och aldrig har det publicerats så många böcker per år i Sverige som det gör just nu.

En blogg för dig som älskar ord

Gillar du att läsa, eller kanske rent av att skriva, så är detta en blogg jag föreslår att du stjärnmärker, för här kommer vi att avsätta tid och utrymme för svensk, modern litteratur - och inte särskilt mycket annat.